Keuzedelen lesidee

Jij weet het als geen ander: lesgeven is een vak. Maar hoe maak je jouw lessen interessant voor jouw studenten? Hoe sluit je aan bij actuele onderwerpen die voor studenten relevant zijn? Wij helpen je graag met actuele lesideeën waarmee jij aan je lessen een leuke invulling kan geven. Het keuzedelen lesidee dat je hier vindt, is een opdracht ter aanvulling van ons bestaande lesmateriaal voor de keuzedelen.

Lesidee van de maand

Ontvang nu een niet eerder uitgebracht keuzedelen lesidee dat toepasbaar is op de mbo keuzedelen. Exclusief beschikbaar bij Savantis. Het lesidee is bruikbaar voor één of meerdere titels. Iedere maand plaatsen we op deze pagina een nieuw lesidee. Zorg dat je geen lesidee mist! Wil je lesideeën voor een keuzedeel dat er niet tussen staat? Stuur ons jouw suggestie via het contactformulier en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Lesidee november ‘Microfinanciering’

Ondernemers staan jaarlijks in de derde week van november extra in de aandacht in het kader van de Global Entrepreneurship Week. Of in goed Nederlands: De week van de Ondernemer. In ons land heeft MKB-Nederland vrijdag 19 november  uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer.

Savantis sluit aan bij het thema met een actueel lesidee over ‘Microfinanciering’: met een goed idee én wat extra financiële ruimte kan iedereen een onderneming starten. Het lesidee bevat een korte uitleg over microfinanciering en een opdracht om zelf aan te slag te gaan. Dit kan met een casus, of met het ondernemersplan dat studenten mogelijk al hebben. De opdracht is daarmee geschikt voor studenten met verschillende voorkennis en ervaring.

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt vrijblijvend van ons dit actuele lesidee. We houden je ook direct op de hoogte van nieuwe lesideeën. Zo loop je nooit een lesidee mis.

Keuzedelen ondernemerschap 
Ook  buiten de Week van de Ondernemer besteedt Savantis veel aandacht aan het ondernemerschap. De keuzedelen Oriëntatie op ondernemerschapOndernemend gedrag (niveau 1 en 2) , Ondernemend gedrag (niveau 3 en 4) en Ondernemerschap MBO helpen studenten de ondernemer in zich te ontwikkelen.

Eerdere lesideeën 
Savantis ontwikkelt regelmatig een lesidee.  In oktober ontwikkelde we bijvoorbeeld een lesidee dat aansloot bij De dag van de duurzaamheid: ‘Verbeter de wereld – begin bij jezelf’. Geïnteresseerd? Onze eerdere lesideeën vind je in onze kennisbank.

Aanvraagformulier actueel lesidee

Wist je dat je in ons docentenmateriaal van al onze keuzedelen nog veel meer lesideeën kan vinden? Bekijk hier ons keuzedelenaanbod.

Menu