Lesidee ‘Contact maken’

Maandag 24 januari 2022 organiseerden wij op de Internationale Dag van het Onderwijs de docentenbijeenkomst voor de keuzedelen ‘Internationaal’. Inhakend op het thema van deze dag presenteerden we tijdens de bijeenkomst het lesidee ‘Contact maken: het medicijn tegen vooroordelen’. Over de hele wereld zijn er veel verschillende culturen. Dikwijls heb je ideeën over hoe deze culturen in elkaar zitten: vooroordelen. Maar kloppen deze ideeën eigenlijk wel? Of heb je misschien wel bepaalde vooroordelen die helemaal niet kloppen? Uit onderzoek blijkt dat er één hele goede oplossing is tegen vooroordelen: contact maken! Daarom krijgen de studenten in dit lesidee de opdracht om contact te zoeken met iemand met een andere culturele achtergrond. Dit doen de studenten door samen met de ander een activiteit uit te voeren. Een goede manier om elkaar te leren kennen! Dit lesidee sluit aan bij onze keuzedelen K0055 Internationaal I: Bewustzijn (interculturele) diversiteit en  K0210 Internationaal I: Overbruggen (interculturele) diversiteit. Beiden beschikbaar in een papieren en een digitale versie.

  • Neem vooroordelen weg door kennis te maken met andere culturen
  • Opdrachten voor studenten
  • Handleiding voor de docent
  • Ook te gebruiken bij de mbo keuzedelen Internationaal I

Meer weten over het keuzedeel

Vraag het gratis lesidee aan

Samenwerkende partijen

De lesideeën van Savantis

Ontvang een niet eerder uitgebracht keuzedelen lesidee dat toepasbaar is op de mbo keuzedelen. Exclusief beschikbaar bij Savantis. Het lesidee is bruikbaar voor één of meerdere titels. Regelmatig plaatsen we op deze pagina een nieuw lesidee. Zorg dat je geen lesidee mist! Zoek je lesideeën voor een keuzedeel dat er niet tussen staat? Stuur ons je suggestie via het contactformulier en we kijken wat we voor je kunnen doen.

De eerder ontwikkelde lesideeën zijn ook nog steeds aan te vragen. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor onze Update Onderwijs & Examens. In deze nieuwsbrief vind je actuele nieuws, informatie over onze keuzedelen én we kondigen de nieuwe lesideeën aan. Zo mis je niets.

Wist je trouwens dat je in ons docentenmateriaal van al onze keuzedelen nog veel meer lesideeën kunt vinden?

Internationaal