Opleiding tot restauratiestukadoor

De plafonds van historische panden zijn dikwijls prachtig versierd met rozetten en engeltjes. Door de jaren heen zijn deze plafonddecoraties echter dikwijls beschadigd geraakt. Als restauratiestukadoor weet je exact hoe je deze plafonds weer prachtig kunt herstellen.

De opleiding tot Restauratiestukadoor is een praktijkopleiding, bedoeld voor stukadoors die met decoratieve en restauratietechnieken bezig willen zijn en zich tot het hoogste niveau van vakmanschap willen ontplooien. Naast inzet en studiediscipline vergt de opleiding bijzondere vaktechnische vaardigheden en vakmanschap van de deelnemers. De opleiding duurt drie jaar. Een meerdaagse ‘Proeve van Bekwaamheid’ sluit de opleiding af.

Resultaat

Bij een positieve beoordeling ontvangt de deelnemer het branche-erkende diploma Meester Restauratiestukadoor.

Programma

De opleiding is opgebouwd uit diverse onderdelen:

  • Restaureren
    • Schade en sporenonderzoek, geschiedenis van de bouwkunst, gebruik van gereedschappen, hulpmiddelen en recepturen, maken van een restauratieplan, maken van mallen voor lijstwerk en ornamenten
  • Klassiek decoratieve technieken
    • Stucmarmer, stucco-lustro, Venetiaanse pleisters, sgraffito, fresco’s, vergulden van lijstwerk en ornamenten

Aanmelden

De eerstvolgende startmogelijkheid voor deze opleiding is in 2021. Wil je starten in 2021? Meld je dan snel aan door onderstaand formulier in te vullen! De intakegesprekken voor deze opleiding vinden eind 2020 plaats.

Meld je aan!

Menu