Omscholing en opleiding

Heb je altijd al een vak willen leren, maar nooit de kans gehad om een opleiding te volgen? Ben je werkloos? Of werk je al een tijdje, bijvoorbeeld als schilder, en wil je nu graag een certificaat behalen? Je hebt nu de mogelijkheid om een korte opleiding of omscholing te volgen!

Je werkt in je leven zo’n 40 jaar. Al met al een behoorlijke tijd dus! Dan is het toch best vreemd dat je al op jonge leeftijd een beroep kiest voor de rest van je werkende leven.

In 40 jaar kan er veel veranderen. Daarbij komt dat het beroep waar je ooit voor hebt geleerd op den duur misschien niet eens meer bestaat. Als je je wilt omscholen loop je misschien tegen het praktische probleem aan dat je ook nog een gezin moet onderhouden. Daardoor is het bijna onmogelijk om een mbo-opleiding te volgen.

Kortom: een opleiding volgen is iets dat je je hele leven lang moet kunnen doen. Daarbij komt dat deze moet passen in jouw huidige (gezins)leven.

De voordelen van een korte opleiding of omscholing

  • Met een korte opleiding of omscholingsprogramma van Savantis is het altijd mogelijk een opleiding te volgen en daarmee een certificaat te behalen dat waarde heeft. Ook als je volwassen bent en een gezin te onderhouden hebt.
  • In samenwerking met uitzendbureaus, gemeenten en UWV hoeft de opleiding niets te kosten en heb je ook nog eens een baangarantie!
  • De opleidingen zijn praktijkgericht. Dus je hoeft geen examen te doen in taal en rekenen.

Wat wij bieden: