Informatie over keuzedelen

Goed lesmateriaal en goede examens voor Keuzedelen mbo? Hieronder lees je over het materiaal van Savantis: volledig, van hoge kwaliteit en makkelijk te gebruiken. Zo kan jij direct aan de slag.

Wil je snel en zonder zorgen werken met Keuzedelen mbo? Voor een groot aantal generieke en beroepsgerichte keuzedelen ontwikkelen we zowel papieren als online (Studeo) lesmateriaal. Je kiest dus wat het beste bij jou en je studenten past. Daarnaast zorgen we natuurlijk voor een bijpassend examen.

Waarom is Savantis een slimme keuze?

Savantis heeft meer dan 75 jaar ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal. Die ervaring draagt bij aan kwaliteit. Het keuzedelen lesmateriaal:

  • Is goed te begrijpen en prima leesbaar voor dyslecten
  • Is gebaseerd op een gedegen didactisch model
  • Dekt de inhoud van het keuzedeel volledig
  • Is altijd verantwoord in curriculum

Daarnaast levert de Exameninstelling Savantis een bijpassend examen. Dat is toch precies wat je zoekt?

Lesmateriaal voor Keuzedelen mbo

Het lesmateriaal voor Savantis keuzedelen is gebaseerd op een gedegen didactisch model. Aan de hand van het keuzedeel dossier wordt door inhoudsdeskundigen, docenten en onderwijskundigen de inhoud bepaald. De inhoud wordt begrijpelijk uitgewerkt met theorie pagina’s, oefenvragen en praktijkopdrachten. Om de studenten voor te bereiden op het examen is er ook nog een ‘test je kennis’ oefentoets toegevoegd.

didactisch model keuzedelen

Examens voor Keuzedelen mbo

De examenvormen van keuzedelen examens zijn bepaald aan de hand van vragen en wensen van docenten én in overleg met de inspectie. De inspectie geeft aan dat op de eerste plaats moet worden nagegaan wat de essentie van het keuzedeel is: waar leid je voor op, wat moet de student kunnen en kennen? Pas daarna kies je de examenvorm(en). Dit sluit aan bij onze en jouw voorkeur om goed en bondig te toetsen.

De examens voor keuzedelen sluiten aan op het lesmateriaal van Savantis, maar zijn ook te gebruiken wanneer je gebruik maakt van ander lesmateriaal. We leveren de examens uit via docentpakketten in Studeo, onze online leeromgeving. We leveren de examens digitaal uit. Dat betekent dat je het examen downloadt en op papier afneemt.