Lesidee ‘Bewegen is gezond’

Donderdag 7 april 2022 was het ‘De wandel tijdens je werkdag’. Tijdens deze dag is het de bedoeling dat heel werkend Nederland tijdens de werkdag een wandeling maakt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je na een wandeling van 20 minuten energieker, creatiever en geconcentreerder bent. Ideaal toch!

Wil jij dat studenten zich ook energieker, creatiever en geconcentreerder voelen? Vraag dan nu vrijblijvend het lesidee ‘Bewegen is gezond!’ aan. In dit lesidee leren studenten dat bewegen zowel goed is voor de hersenen, het hart als de nachtrust. Vervolgens gaan studenten zelf de positieve effecten van meer bewegen ontdekken door minimaal twee weken lang bewust meer te bewegen. De studenten zullen hiervoor een wandel gerelateerde app downloaden.

Het lesidee bevat een docentenhandleiding en sluit aan bij de keuzedelen K0516 en K0517 Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken.

  • Leer waarom bewegen gezond is en gebruik daarbij de apps op je telefoon
  • Opdrachten voor studenten
  • Handleiding voor de docent
  • Ook te gebruiken bij de mbo keuzedelen Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken

Meer weten over het keuzedeel

Vraag het gratis lesidee aan

Samenwerkende partijen

De lesideeën van Savantis

Ontvang een niet eerder uitgebracht keuzedelen lesidee dat toepasbaar is op de mbo keuzedelen. Exclusief beschikbaar bij Savantis. Het lesidee is bruikbaar voor één of meerdere titels. Regelmatig plaatsen we op deze pagina een nieuw lesidee. Zorg dat je geen lesidee mist! Zoek je lesideeën voor een keuzedeel dat er niet tussen staat? Stuur ons je suggestie via het contactformulier en we kijken wat we voor je kunnen doen.

De eerder ontwikkelde lesideeën zijn ook nog steeds aan te vragen. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor onze Update Onderwijs & Examens. In deze nieuwsbrief vind je actuele nieuws, informatie over onze keuzedelen én we kondigen de nieuwe lesideeën aan. Zo mis je niets.

Wist je trouwens dat je in ons docentenmateriaal van al onze keuzedelen nog veel meer lesideeën kunt vinden?

Internationaal