Laat je studenten duidelijke leerdoelen formuleren

Hebben jouw studenten moeite met creëren van overzicht voor hun eigen leerproces? Dan is het opstellen van een duidelijk leerdoel een goede eerste stap.  Met dit lesidee help je jouw studenten om hun eigen doelen te formuleren met een gestructureerde uitleg en passende opdrachten.

Afgelopen januari lanceerde Savantis het keuzedeel K0440 Verrijking leervaardigheden. Dit keuzedeel biedt studenten theorie en oefeningen die hun leervaardigheden bevorderen. Het vormt een basis voor het leren van alle studenten. Studenten maken kennis met diverse leerstrategieën waardoor ze effectiever en efficiënter kunnen werken. Aan de hand van theorie met bijbehorende oefenvragen en praktijkopdrachten krijgt de student meer inzicht in welke strategieën bij hem persoonlijk passen. Wil je dit jouw studenten ook meegeven? Dan is het lesidee ‘Je eigen leerdoelen bepalen’ een mooi voorproefje op het nieuwe keuzedeel.

Het lesidee bevat een docentenhandleiding en sluit aan bij het keuzedeel K0440 Verrijking leervaardigheden.

Vraag het gratis lesidee aan

Samenwerkende partijen

De lesideeën van Savantis

Ontvang een niet eerder uitgebracht keuzedelen lesidee dat toepasbaar is op de mbo keuzedelen. Exclusief beschikbaar bij Savantis. Het lesidee is bruikbaar voor één of meerdere titels. Regelmatig plaatsen we op deze pagina een nieuw lesidee. Zorg dat je geen lesidee mist! Zoek je lesideeën voor een keuzedeel dat er niet tussen staat? Stuur ons je suggestie via het contactformulier en we kijken wat we voor je kunnen doen.

De eerder ontwikkelde lesideeën zijn ook nog steeds aan te vragen. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor onze Update Onderwijs & Examens. In deze nieuwsbrief vind je actuele nieuws, informatie over onze keuzedelen én we kondigen de nieuwe lesideeën aan. Zo mis je niets.

Wist je trouwens dat je in ons docentenmateriaal van al onze keuzedelen nog veel meer lesideeën kunt vinden?

Lesidee Verrijking leervaardigheden