Informeer naar de mogelijkheden
Neem contact op via 06 5385 32 90 of di@savantis.nl
Het persoonlijk skillspaspoort toont je talenten
Als werkgever ken je je werknemers goed. Je weet wat ze kunnen omdat ze dat iedere dag laten zien. Maar benutten je werknemers hun kennis en (werk)ervaring wel écht optimaal?
Inspelen op de markt
Als ondernemer wil je in kunnen spelen op de behoeften van je klanten als de markt daarom vraagt. Investeren in duurzame inzetbaarheid zorgt voor een betere concurrentiepositie van je organisatie. Werknemers die zijn gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen en mee te gaan met nieuwe (technische) ontwikkelingen, spelen sneller in op veranderingen die zich aandoen.
Flexibele organisatie
Meegaan met nieuwe innovaties kan betekenen dat je als ondernemer andere (vak)kennis en vaardigheden in je team nodig hebt. Je komt dan voor de beslissing mensen te vragen andere werkzaamheden te gaan doen.
Het persoonlijke skillspaspoort van je werknemers maakt hun competenties en ervaringen transparant en stelt je in staat om samen de beste keuzes te kunnen maken over hun inzetbaarheid.
Doel
Door serieus stil te staan bij hun persoonlijke kennis en ervaring maken je werknemers hun duurzame inzetbaarheid zichtbaar. Tijdens de uitleg van het skillspaspoort leren deelnemers hun kennis en ervaring in beeld te brengen. Deelnemers leren hoe zij zichzelf kunnen profileren. Zij leren competenties nog beter te benutten en leren hoe ze die in het werk inzetten. Hierdoor weten ze beter in te spelen op mogelijke veranderingen in het bedrijf en verbeteren hun ontwikkelperspectief.
Dit is niet alleen goed voor je werknemers, maar ook voor jou als werkgever.
Voordelen voor de werkgever
- Betere match tussen een functieprofiel en werknemersprofiel
- Minder uitval omdat werknemers tijdig vooruitkijken
- Zie en benut het potentieel van je werknemers
- Alle waardevolle kennis en kwaliteit wordt benut
Voordelen voor de werknemer
- Meer werkplezier door breder ontwikkelperspectief
- Ingezet worden op je skills en sterke punten
- Weten welke vaardigheden je kunt ontwikkelen
- Beter inzicht in loopbaanmogelijkheden
Deskundige aanpak
Savantis beschikt over een eigen team met ervaren DI-adviseurs met ruime ervaring in het begeleiden van werknemers en hun loopbaanplannen.
Inhoud van de training
- De werknemer brengt samen met de DI-adviseur zijn persoonlijke kwaliteiten, kennis en vaardigheden in kaart.
- De DI-adviseur maakt de werknemer wegwijs in het gebruik van het skilsspaspoort.
- Samen kijken de DI-adviseur en de werknemer hoe de skills het beste in beeld kunnen worden gebracht.
- Met deze kennis stelt de werknemer zijn eigen skilsspaspoort op.
- De werknemer ontvangt advies voor zijn verdere ontwikkeling.
Begeleiding
Eén van onze DI-adviseurs begeleidt de deelnemende werknemers persoonlijk. Na de aanmelding van de werknemer plant de DI-adviseur één of meerdere afspraken in.
Incompany
Onze trainingen en diensten zijn goed in te passen in bestaande duurzame inzetbaarheids-programma’s binnen je sector of je eigen organisatie. Maatwerk is altijd mogelijk. We denken graag met je mee.
Tijdsbesteding
Afhankelijk van de wensen van de werknemer(s) zijn meerdere afspraken mogelijk. De volledige begeleidingsperiode stemmen we altijd af met de leidingevende(n). Tussen de afspraken kan de werknemer verder werken aan het skillspaspoort.
Bij jou in de buurt
Onze DI-adviseurs werken door het hele land. We kiezen een locatie bij jou in de regio. Dit mag ook de eigen locatie zijn als het gebruik van een geschikte ruimte mogelijk is.
Laat zien wat je kan met je skillspaspoort
Je werknemer is lekker aan het werk en iedereen is het erover eens dat hij of zij een echte vakkracht is. Zonde natuurlijk als dit niet zwart op wit staat. Bijvoorbeeld als de werknemer toe is aan een nieuwe uitdaging. Alles wat hij of zij kan, dus de skills, kun je eenvoudig online vastleggen in een skillspaspoort Zo kunnen jij en je werknemer zien wat hij of zij in huis heeft en kun je samen vooruit kijken.
Een persoonlijk skillspaspoort helpt je werknemers om hun talenten en kwaliteiten te ontdekken en deze goed te presenteren. Door betere zichtbaarheid creëren ze meer kansen voor zichzelf en het bedrijf.
Ook de werkgever is blij met het skillspaspoort
Werkgevers zijn steeds meer geïnteresseerd in de praktische vaardigheden van (kandidaat) werknemers. Een skillsrapport biedt de werkgever een duidelijk overzicht van de opgedane vaardigheden.
Het onderzoeksorganisatie TNO deed in 2022 onderzoek naar de toepasbaarheid van het skillspaspoort. Ruim tachtig procent van de werkgevers geeft aan het skillsrapport in te willen zetten bij de werving van nieuw personeel. Eerder stelde TNO in ‘Skills gevraagd‘ al dat de arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills.
Ook Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid voor de Bouw & Infra-sector, zet in op het het digitaal Skills Paspoort
Een leercultuur is essentieel voor je onderneming
Bij een sterke leercultuur zijn leren en ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel van de werkdag. Ontdek hoe andere mkb-ondernemers hun leercultuur lieten groeien.
Meer inspiratie op doen?
Inspiratie opdoen door verhalen van andere mkb ondernemers? Bezoek de speciale site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.