Opleiding plafond- en wandmontage

Wil jij opgeleid worden tot plafond- en wandmonteur? Of werk jij al als plafond- en wandmonteur? Wij bieden zowel een opleiding als training aan binnen dit vakgebied.

Als plafond- en wand monteur werk je in de droge afbouw en weet je als geen ander hoe je systeemplafonds, vaste wanden en/of plafonds of demontabele wanden moet monteren. Met of zonder ramen en deuren en natuurlijk zorg je voor sparingen in wanden en plafonds voor lichtarmaturen of roosters voor de luchtregulatie. Je werkt graag met je handen en kan zowel individueel als in teamverband werken. Plafond- en wandmontage is een snel groeiende sector met veel duurzame en innovatieve materialen.

De opleiding tot Plafond- en Wandmonteur kan je volgen als BBL-opleiding en als training. Bij de BBL-opleiding werk je 4 dagen in de week bij een leerbedrijf en leer je de andere dag de theorie en praktijk op school. Als je al een diploma op niveau 2 hebt en werkzaam bent in de sector kan je kiezen voor een training. Je volgt dan de vaktheorie en praktijklessen, maar krijgt geen algemene vakken als Nederlands en rekenen. De BBL-opleiding en training duren beiden twee jaar. Als je de training volgt hoef je minder vaak/lang naar school.

Resultaat

De bbl-opleiding sluit je af met examens . Als je hiervoor slaagt krijg je een erkend mbo-diploma op niveau 2.

De training sluit je af met een examen. Als je hiervoor slaagt krijg je een door de branche erkend branche-certificaat.

Programma

  • Het montagewerk voor plafond- en wandsystemen voor te bereiden
  • Plafond- en wandsystemen te monteren
  • De opruimwerkzaamheden uit te voeren
  • Het montagewerk op te leveren

Meld je aan!

Ik meld mij aan voor:
Training Plafond en wandmontageBBL-opleiding Plafond en wandmontage

Heb je een leerbedrijf of ben je werkzaam bij een Plafond- en wandmontagebedrijf?
JaNee

Menu