Heb je slechte ervaringen met het internet op jouw school? Overleg tijdig met de systeembeheerder.

Je krijgt van ons enkele tips om problemen met de internetverbinding te voorkomen:

1. Goed Wifi-netwerk? Stel jezelf de volgende vragen: a). Waarvoor gebruik je het internet? b). Hoeveel gebruikers, maar vooral hoeveel apparaten werken er tegelijk op het netwerk? c). Hoe ziet het gebouw eruit (in verband met het eventueel blokkeren van een signaal)?
  2. Officiële toetsen? Gebruik altijd een bedraad netwerk.
  3. Windows XP op uw computers? Stap dan over naar een nieuwere Windows-versie.
  4. Welke browser? Ons advies is om Google Chrome of Safari te gebruiken. Internet Explorer raden wij af.
  5. Virusscanners en firewalls? Zorg ervoor dat Studeo niet over een proxyserver loopt. Studeo mag niet gecached worden omdat het een dynamische omgeving is. Voeg Studeo als uitzondering toe aan de firewall.
  6. Inhoud in Studeo niet zichtbaar? Zet de beveiligingsmelding uit.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de tips voor jou op een onbekend terrein liggen. Bespreek ze met de systeembeheerder. Hij heeft hier dagelijks mee te maken.