Trainingen

Werken is als een voetbalwedstrijd. De wedstrijd duurt alleen langer en de spelers en coaches wisselen steeds. Samen heb je het doel om te winnen, daarnaast heb jij ook je eigen doel. Om van je tegenstanders te winnen moet je de tactiek aanpassen en soms ook je eigen doel bijstellen.
Een complexe dynamiek, zo’n organisatie! Het vraagt om continu te leren en veranderen. En zelf als een organisatie de beste “spelers” ter wereld heeft, geeft dat nog geen garantie op succes.

Sinds maart 2020 hebben wij gewerkt aan het coronaproof maken van onze trainingen. We hebben sindsdien diverse trainingen zoals Kennismaking met het schildersvak en Coachend leiderschap voorman/teamleider reeds conform de richtlijnen en basisregels van het RIVM uitgevoerd.

Bekijk hier het COVID-19 protocol van onze trainingen.

Trainingsaanbod

Wil jij je zelf of je medewerkers laten ontwikkelen? Volg een van onze trainingen. Bekijk het complete trainingsaanbod.

Online trainen

Savantis ontwikkelt momenteel diverse trainingen die in de toekomst deels en soms zelf volledig online gegeven kunnen worden.

Trainingen on the Job

Een training volgen zonder verletkosten? Je kunt nu ook kiezen voor een Training on the Job. Een trainingsvorm waarbij de instructeur op locatie komt van de uit te voeren klus of opdracht.

Bedrijfsadvisering

De juiste training op het juiste moment. Lijkt relatief eenvoudig, maar het is soms best ingewikkeld om te kiezen. In welke volgorde leer je wat en wat is het rendement van een training op korte en lange termijn? Voor het antwoord op deze vragen – en meer – schakel je Savantis in voor praktijkgericht bedrijfsadvies.

Maatwerk trainingen

Trainingen beslaan soms een groot deel binnen een vakgebied, soms betreft het specifieke kennis en vaardigheden. Maar wat als je een training volledig af wilt stemmen op de vragen vanuit jouw specifieke situatie? Maatwerk biedt uitkomst. Dat klinkt misschien duur, maar soms is maatwerk aanzienlijk voordeliger omdat je meer leert in minder tijd.

Een team dat topprestaties neerzet. Hoe bereik je dat?

Dat vraagt om om continue leren en veranderen. Met aandacht voor zowel het individu als het team. Door te werken aan vakmanschap en oog te hebben voor wat de medewerkers echt bezighoudt. Maar ook door het trainen van het management op leiderschapsvaardigheden, want zij spelen een cruciale rol: het zijn de coaches!

Savantis Training & Advies traint decennialang medewerkers en teams op het gebied van communicatie, leiderschap, resultaatgericht samenwerken (RGS), veiligheid en vakmanschap. We zijn in staat om op een effectieve en prettige manier transfer te realiseren bij persoonlijke ontwikkeling en (soms ingewikkelde) groepsdynamische zaken. Onze aanpak zorgt ervoor dat de medewerker grip krijgt op zijn ontwikkeling en hoe hij dat kan doen.

Van oudsher bedienen we bedrijven in de sectoren bouw en onderhoud, maar ook steeds meer bedrijven vanuit andere sectoren, zoals de zorg en facilitaire dienstverlening, weten ons te vinden en kunnen onze aanpak waarderen.

De medewerkers van Savantis hebben stuk voor stuk passie voor het ontwikkelen van mensen en bedrijven en denken graag mee om tot een effectieve aanpak te komen.

Trainen met de juiste focus en insteek

De beste plek om jezelf en de organisatie te ontwikkelen is de werkplek. Je leert daar door ervaring op te doen. Als je naar een training gaat stap je uit die dagelijkse praktijk. Daardoor is het soms lastig om de nieuwe kennis en vaardigheden echt toe te passen in je werk. Bij het opzetten van trainingen en andere leertrajecten proberen we het trainen zoveel mogelijk te koppelen aan het leren op de werkplek. Dat doen we door:

  • Het bedrijf te betrekken bij het formuleren van de leervraag
  • Te werken met cases die de deelnemer vanuit de praktijk meeneemt
  • Tussen de trainingsdagen door te oefenen op de werkplek
  • Vervolg geven aan trainingen door bijvoorbeeld coaching, intervisie of andere activiteiten

Daarbij leggen we het accent zoveel mogelijk op het ervaringsleren. Medewerkers krijgen geen schoolse training, maar een ludieke ervaring die ze niet snel vergeten. kennis en vaardigheden blijven hierdoor beter hangen.