“Vakmensen krijgen met een diploma de waardering die ze verdienen.”

 

De nieuwe opleiding Plafond- en wandmonteur van De Vakopleiding is onlangs van start gegaan. De eigenaar van het Nunspeetse afbouwbedrijf ECG projecten Erwin de Groot licht toe, waarom deze opleiding voor zijn medewerkers wat hem betreft bijzonder welkom is. “De afbouwbranche krijgt het steeds drukker’, zegt hij. “Ook voor ons, als groeiend bedrijf, is het best een uitdaging om de juiste vakmensen te vinden. Dat geldt nu met name voor ervaren afbouwmonteurs. Goede opleidingen zijn op dit moment daarom belangrijker dan ooit.”

Plafond- en Wandmonteur
“De afbouw bevat steeds meer facetten: zo monteren onze plafond- en wandmonteurs ook met regelmaat verlichting. De praktijk kunnen ze prima leren bij ons. Maar wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers theoretische kennis opdoen op gebieden zoals maatvoering, materialen en berekeningen.”

“Goede opleidingen zijn op dit moment belangrijker dan ooit.”

 

Gediplomeerd
“Gelukkig hebben we een aantal enthousiaste jongeren die heel graag het vak willen leren. Ze hebben een andere opleidingsachtergrond. Maar met de mbo-opleiding Plafond- en Wandmonteur van De Vakopleiding kunnen ze in korte tijd volledig en zelfstandig aan de slag als gediplomeerd monteur.”

Waardering
“Zo’n erkend diploma heeft absoluut waarde, voor mij én voor hen. De vakmensen doen de juiste theoretische kennis op én ze krijgen de waardering die ze verdienen. Bovendien kun je jezelf na de opleiding volledig afbouwmonteur noemen. Dat is een hele mooie stap. Op die manier hopen we ook het werken bij ons aantrekkelijk te maken en hen voor langere tijd aan ons te binden. Wat dat betreft betekent zo’n diploma voor beide partijen een verrijking op meerdere vlakken. Ik ben blij dat er na enige tijd nu weer een goede opleiding beschikbaar is. Daar was al lange tijd behoefte aan.”

De Vakopleiding is een niet-bekostigde onderwijsinstelling die met kleinschalige, praktijkgerichte opleidingstrajecten mensen die mogelijkheid wil bieden om een (wettelijk erkende) mbo-diploma of mbo-certificaat te halen.
Op initiatief van NOA en Savantis wordt momenteel  de opleiding Plafond- en wandmonteur aangeboden.