Savantis ondersteunt schilders- en onderhoudsbranche met trainingen en adviezen

Gezond, met plezier en gemotiveerd blijven werken is een onderwerp dat steeds vaker aan bod komt in de schilders- en onderhoudsbranche. Ook in deze branche hebben werkgevers en werknemers te maken met fysiek belastend werk en nieuwe kennis en vaardigheden die zij sinds hun opleiding niet hebben opgedaan. Hoe kunnen werkgevers en werknemers, die vallen onder de cao voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijven, zichzelf blijven ontwikkelen tot zij met pensioen gaan? Dit jaar kunnen medewerkers die vallen onder deze cao profiteren van een subsidie van Stichting Mijn Carrière. In het kader van deze subsidieregeling biedt Savantis medewerkers uit deze branche de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen door het volgen van een training of het voeren van een loopbaanadviesgesprek.

Volg trainingen of voer loopbaangesprekken

Savantis heeft een speciaal trainingsaanbod samengesteld waar werknemers zich voor kunnen inschrijven met de subsidie van Stichting Mijn Carrière. De trainingen die Savantis heeft geselecteerd dragen bij aan de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden van de medewerker. Met de kennis die de medewerkers opdoen, kunnen zij direct aan de slag in de praktijk. Naast een breed trainingsaanbod biedt Savantis ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur. Deze gesprekken zijn voor de medewerkers die zich verder willen ontwikkelen, maar geen zicht hebben op de richting die zij op willen. Zo kunnen werknemers zich oriënteren op een functie binnen of buiten de branche waarin zij nu werkzaam zijn.

De voorwaarden

De gesubsidieerde trainingen kunnen alleen gevolgd worden als er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Medewerkers dienen een vast of tijdelijk contract te hebben bij een bedrijf in deze branche. Ook werklozen uit deze branche die niet langer dan zes maanden werkloos zijn, komen in aanmerking voor gratis scholing. Daarnaast dienen deelnemers pensioen op te bouwen bij BPF Schilders, zijn zij geen zzp’er of uitzendkracht, bbl-student of stagiair en volgen zij geen re-integratietraject via het UWV.

Kijk op www.savantis.nl/mijncarriere voor het actuele complete trainings- en loopbaanaanbod of neem contact op via 0182 64 11 11.

Menu