Masters of maintenance 2022

Savantis Trainingen & Opleidingen demonstreert state of the art Spot robot op Masters of Maintenance beurs

Waddinxveen, 3 oktober 2022
Op 2 en 3 november verzamelen naar verwachting 5.000 vakgenoten zich op de Masters of Maintenance beurs in het Nijkerkse Hart van Holland. De beurs is hét evenement voor professionals in de schilders-, onderhouds- en verfbranche en biedt een nieuwe beleving rond het vak en de branche. Savantis verzorgt op deze beurs demonstraties met een state of the art Spot robot (standnummer 39).

Spot robot

De toekomst van onderhoudsinspecties

“Savantis biedt trainingen en opleidingen aan volgens de laatste stand van zaken, daarbij kijken we altijd naar de toekomst en nieuwe mogelijkheden binnen de branche. We zien de beurs als een kans om onze bezoekers kennis te laten maken met de nieuwste technologieën voor inspectiewerk. Hoe kan innovatieve technologie worden toegepast bij inspecties? Voor het inspecteren van vastgoed is bijvoorbeeld goede bereikbaarheid belangrijk. Een van de opties om bereikbaarheid op gevaarlijke plaatsen te borgen is de Spot robot.” aldus Robert Sjoers, hoofd Trainingen & Opleidingen Savantis.

Elevate your predictive maintenance

De Spot robothond zal naar verwachting van Robert Sjoers snel uitgroeien tot onmisbare helper bij vastgoedinspecties in complexe situaties. “De Spot robot kan worden uitgerust met tools en camera’s om zelf inspectiewerk uit te voeren. Denk aan gedetailleerde visuele 360° inspecties, thermische inspecties, twin en 3D CAD werk, voorspellend onderhoud en fysiek werk met de Spot arm. Dit vergemakkelijkt vastgoedinspecties op moeilijk bereikbare plekken en draagt daardoor bij aan de accuratie van inspecties. Op gevaarlijke plekken zet je de Spot robot in om te kijken of de situatie veilig is en om zelf inspecties te doen.”

De vlucht van drones

De vlucht van drones

Naast demonstraties met de Spot robot kun je bij Savantis ook alles leren over het gebruik van drones bij vastgoedinspecties. “De inzet van drones heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen binnen de vastgoed-industrie. Zo kunnen professionele drones tegenwoordig worden ingezet voor warmtebeelden en 3D-modellen. Beeld- en sensordata afkomstig van de drone worden daarna met slimme algoritmes gebruikt om voorspellende onderhoudsmodellen te genereren. Savantis geeft sinds dit jaar de training Drone inspecties van vastgoed. Hierbij leren we onze deelnemers hoe je een drone inzet bij het inspecteren van vastgoed en welke wet- en regelgeving van toepassing is.” volgens Robert Sjoers.

Virtual reality als leermiddel

Tot slot maak je bij de beursstand van Savantis live mee wat het inzetten van virtual reality bijdraagt aan betere leerprocessen binnen de branche. “Via een virtual reality sessie nemen we je mee de hoogte in, zodat je ervaart hoe het is om te werken met een hoogwerker. We willen deze technologie gaan gebruiken voor trainingen zoals Veilig werken met de hoogwerker en zijn benieuwd naar wat de beursbezoeker hiervan vindt.” zegt Robert Sjoers.

Virtual reality

Reserveer je gratis ticket

De Masters of Maintenance beurs is gratis te bezoeken. Gratis tickets zijn te reserveren via deze link.

Openingstijden

Woensdag 2 november 2022, 13.00 – 21.00 uur
Donderdag 3 november 2022, 13.00 – 21.00 uur

Adres Masters of Maintenance beurs

Hart van Holland
Berencamperweg 12
3861 MC Nijkerk

Over Savantis Trainingen & Opleidingen

Savantis Trainingen & Opleidingen is het kenniscentrum voor de bouw- en onderhoudsmarkt. We bieden vakgerichte trainingen en opleidingen op gebieden als vastgoedinspectie, assetmanagement, bouwkunde en praktische uitvoeringstrainingen. We kijken naar de beste oplossingen voor jouw bedrijf en vertalen jouw opleidingsbehoeften naar trainingen op maat gemaakt voor jou. Zo verzorgen we naast ons trainingsaanbod ook maatwerk trainingen, trainingen on the job en omscholingstrajecten. Savantis Trainingen en Opleidingen helpt je met de juiste focus, kennis en ervaring, zodat jouw bedrijf zich kan blijven ontwikkelen.