Vastgoedprofessionals ontdekken innovatieve inspectietools

Waddinxveen, 28 september 2023

Op 26 september 2023 organiseerde Savantis in opdracht van de HAN en het Rijksvastgoedbedrijf een unieke bijscholing voor vastgoedprofessionals die een hbo-diploma Vastgoedinspecteur-Adviseur BOEI hebben behaald. Om inschrijving in het SERTUM-register te handhaven volgde deze selecte groep deelnemers een uniek programma waarin ze kennis maakten met de nieuwste technologieën op het gebied van vastgoedinspecties.

De robothond Spot- een innovatieve viervoeter boordevol sensoren

Henk-Jan Schuurman van Antea Group demonstreerde de Spot-robot en toonde deelnemers hoe innovatieve technologieën kunnen worden ingezet voor inspectiedoeleinden. Na een demonstratie kregen de deelnemers zelf de kans om de Spot-robot te bedienen. De viervoetige robothond mocht onder besturing van de deelnemers rondsnuffelen op de HAN. Hierdoor konden deelnemers uit de eerste hand ervaren hoe deze nieuwe inspectietool kan bijdragen aan veiligere en efficiëntere inspecties.

“De Spot-robot kan worden uitgerust met diverse gereedschappen en camera’s om zelfstandig inspectiewerk uit te voeren. Denk aan gedetailleerde visuele 360° inspecties, thermische inspecties, tweeling- en 3D CAD-werk, voorspellend onderhoud en fysieke taken met de Spot-arm. Dit vergemakkelijkt vastgoedinspecties op moeilijk bereikbare locaties en draagt zo bij aan nauwkeurigere inspectieresultaten,” aldus Robert Sjoers, manager Trainingen & Opleidingen bij Savantis.

Drone inspecties; snel, veilig en kostenbesparend

Naast de kennisoverdracht van de Spot-robot werd ook het gebruik van drones gedemonstreerd. Met passie nam Savantistrainer en flight operations managers drones bij NS Stations Sep Schetters de deelnemers mee in zijn kennis van het inspecteren van vastgoed met behulp van drones. Aan de hand van voorbeelden en demonstraties leerden de deelnemers hoe drones effectief kunnen worden ingezet voor inspectiedoeleinden.

“De eerste voordelen zijn te behalen op het gebied van veiligheid. Bij inspecties zijn er diverse arbeidsrisico’s, zoals werken op grote hoogte. Drones kunnen hier een perfecte oplossing voor bieden,” aldus Sep.

Ik sta versteld van de mogelijkheden die er momenteel zijn. Dit geeft een meerwaarde aan adviezen die wij opstellen.

Leerzame ochtend

De Permanente Educatie-ochtend werd positief ontvangen door de deelnemers. Zoals een medewerker vastgoedinspecties bij het Rijksvastgoedbedrijf het verwoordde: “Ik sta versteld van de mogelijkheden die er momenteel zijn. Dit geeft een meerwaarde aan adviezen die wij opstellen.” De enthousiaste reacties van deelnemers weerspiegelen het succes van de ochtend en benadrukken de waarde van de geboden kennis en technologische innovaties.

Optimaliseer je inspectieproces

Benieuwd naar wat next-level inspectietools kunnen toevoegen aan jouw onderhoudsinspecties? We komen graag in contact met je om erover te praten met je. Neem contact met ons op via training@savantis.nl of bel naar 0182 64 11 11.

Training Drone-inspecties van vastgoed

Ben jij benieuwd naar de voordelen van inspecteren van vastgoed met een drone voor jouw bedrijf? Werk je als bouwkundig vastgoedinspecteur, onderhoudsspecialist, schilder, dakdekker, gevelspecialist, loodgieter en/of installateur? Schrijf je dan nu in. Deze training is ook relevant voor medewerkers werkzaam bij verffabrikanten en werkzaam in dakbedekking, dakbeveiliging, dakkoepels en lichtstraten, ventilatietechniek, koelingen, warmte/koude en bliksembeveiliging.

Over Savantis Trainingen & Opleidingen

Savantis Trainingen & Opleidingen is hét kenniscentrum voor de bouw- en vastgoedonderhoudssector. Wij bieden gespecialiseerde trainingen en opleidingen op diverse terreinen, waaronder vastgoedinspectie, assetmanagement, bouwkunde, en praktische uitvoeringstrainingen. Ons doel is om de behoeften van jouw organisatie te begrijpen en deze om te zetten in op maat gemaakte trainingen. Naast ons reguliere trainingsaanbod, leveren wij ook maatwerktrainingen, trainingen op locatie en omscholingstrajecten. Savantis Trainingen & Opleidingen staat klaar om jouw bedrijf te ondersteunen met de juiste focus, kennis en ervaring, zodat jullie blijvend kunnen groeien en ontwikkelen.

Samenwerkende partners

De organisatie van deze verrijkende Permanente Educatie-ochtend lag in handen van Savantis, HAN, Antea Group en het Rijksvastgoedbedrijf.