Loopbaanswitch in coronatijd

“Ik ben Rudy Vrielink, 47 jaar. Ik vond in 2020 een nieuwe baan als bouwkundig inspecteur. 25 jaar heb ik met plezier als metselaar gewerkt in de bouw. Na deze intensieve werkzame jaren, merkte ik helaas dat het werk mij fysiek te zwaar werd. Ik ben trots dat ik deze loopbaanswitch kon maken in een moeilijk coronajaar. Meelopen bij bedrijven bleek lastiger te zijn door de coronamaatregelen. En uit een vaste baan stappen is ook niet zonder risico’s. Toch is het mij gelukt! Dankzij mijn eigen doorzettingsvermogen, kwaliteiten en acties. En door de goede ondersteuning tijdens het loopbaantraject van Mijn Loopbaancoach.

Mijn loopbaancoach, in mijn geval is dat Paulien Uhlenbeck, heeft me goed geholpen met het zoeken naar een baan die bij me past. Toch moet je het uiteindelijk wel zelf doen. Als je denkt: ‘Ze zoeken wel een baantje voor mij’, dan heb je het mis. Ze komen echt niet met een nieuwe baan op een presenteerblaadje. De actie ligt bij jou.”

Toe aan iets anders

“Het beroep metselaar is een mooi beroep maar fysiek erg zwaar. Ik kreeg lichamelijke klachten en steeds vaker vroeg ik me af hoe de toekomst er voor mij uit zou zien. Daarom besloot ik contact op te nemen met Mijn Loopbaancoach. Na een gesprek met Paulien, zijn we samen gaan kijken of er andere geschikte banen voor mij te vinden waren. Ik heb verschillende testen gedaan om erachter te komen waar precies mijn interesses lagen: een persoonlijke profielanalyse en een loopbaanscan.”

Beroepeninterviews

“We kwamen er al snel achter dat het voor mij wel bouw-gerelateerd moest zijn. Mijn interesses lagen altijd al bij het inspecteren van gebouwen. Om uit te vinden wat een gebouwinspectie precies inhield, heb ik meerdere inspecteurs geïnterviewd. Naar hun ervaringen luisterend, wist ik dat een soortgelijke functie mij gelukkig zou maken.”

Linkedin

“Ik ben gaan zoeken naar een vacature voor bouwkundig inspecteur. Met tips en tricks van Paulien heb ik mijn CV gemaakt. Vervolgens heb ik mijn LinkedIn-profiel aangepast, zodat mijn profiel meer opviel bij werkgevers. Van Paulien leerde ik hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Daarna heb ik verschillende brieven verstuurd. Mijn huidige werkgever regelde een stageplek voor mij, bij een opzichter in de bouw.”

Baan gevonden

“Ik liep letterlijk één dag stage als bouwopzichter, toen ik een reactie kreeg via LinkedIn. Ik werd door Arno uitgenodigd voor een gesprek bij zijn bedrijf. Voor de functie van bouwkundig Inspecteur. Fantastisch was dat! Na een leuk gesprek ben ik die middag nog met hem meegegaan op inspectie bij een woning. Daarna is het allemaal heel snel gegaan. Na een paar aanvullende gesprekken kreeg ik een baan aangeboden.”

Gezond richting het pensioen

“Vanaf januari ben ik aan het werk in m’n nieuwe baan. In het begin liep ik eerst veel met collega’s mee. Nu doe ik mijn eigen bouwkundige aankoopkeuringen. Daarbij inspecteer ik woningen op gebreken. Ik mocht ook al een inspectie op Schiermonnikoog doen, leuk! En binnenkort doe ik mijn eerste oplevering-keuringen. Dit werk bevalt mij prima en het is heel veelzijdig. En, het belangrijkste, ik heb geen lichamelijke klachten meer. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet en hoop op een gezonde manier mijn pensioen te halen.”

Denk jij weleens na over jouw toekomst? De loopbaancoaches van Savantis helpen je graag bij jouw loopbaanvragen, zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen. Onze coaches geven advies over o.a. ontslag, solliciteren, werk en inkomen, zelfstandig ondernemen en stress.