Gerealiseerde projecten

Om mensen en bedrijven te ontwikkelen geven wij trainingen. Maar ook adviseren wij bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. En helpen we medewerkers met hun loopbaanvragen met loopbaanadvisering. Graag vertellen wij jou meer over door ons gerealiseerde projecten!

Foldy pac logo

Duurzame inzetbaarheid Foldy Pac Europe BV

Wij zijn een jonge en dynamische organisatie, waar het geheel van veiligheid, personeelsbeleid, kwaliteit en flexibiliteit altijd een grote rol speelt! De samenwerking tussen Savantis en Foldy Pac Europe BV tijdens het project Duurzame Inzetbaarheid kunnen we in een paar kernwoorden omschrijven:

  • Proactief
  • Deskundig
  • Korte lijnen
  • Betrokken

Ons doel is om een optimaal personeelsbeleid te voeren met tevreden medewerkers. Kortom, onze complimenten voor de medewerkers en werkwijze van Savantis tijdens het project. Voor ons zijn jullie toegevoegde waarde in ons personeelsbeleid. Bedankt voor de leuke samenwerking.

Cecilia Lantau

Annhil systeemplafonds

Duurzame inzetbaarheid Annhil Systeemplafonds

“Aan het begin van 2019 zijn we als bedrijf benaderd door Frank Huisman van Savantis om mee te doen aan het traject duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Na de professionele inzet van Caroelien bij de enquetes, hebben we een duidelijk beeld gekregen hoe de medewerkers tegen hun inzetbaarheid kijken (nu en in de toekomst). Dit traject was een positieve input op onze organisatie. Met de resultaten die in mei zijn gepresenteerd kunnen wij verder om ons bedrijf op een verstandige manier verduurzamen op het gebied van gezondheid en belasting.”

PUBQUIZ Toolboxmeeting bij Debets Schalke

“In de bouwspecial van Eisema bouwmedia van november 2018 stond een artikel over de Toolboxmeetings van Savantis; een Toolboxmeeting in pubquiz vorm. Wij vinden veilig werken belangrijk en waren op zoek naar een interactieve manier om de bewustwording van veilig werken te vergroten. Dit artikel was aanleiding om contact op te nemen met Savantis. Begin januari hebben wij contact opgenomen met Jolanda Kivits van Savantis. In januari bezocht Jolanda de bedrijven Debets Schalke en DS Hortitrade. Binnen 3 weken ontvingen wij de eerste versie van de Toolbox pubquiz met vragen specifiek gericht op onze branche en de werksituaties van zowel de binnen- als buitendienst.  De definitieve versie van de Toolbox pubquiz vragen werd in onze eigen huisstijl PowerPoint aangeleverd. Afgelopen 15 maart 2019 heeft de Savantis Toolbox pubquiz plaatsgevonden. Vanaf het begin waren de medewerkers geboeid. De vragen waren afgestemd op de werkomgeving van de medewerkers en de pubquizmaster Olaf hield de gang erin! De combinatie van een pubquizmaster Olaf en Arbo specialist Wouter maakte de pubquiz leerzaam en interactief. Op deze manier werd niet alleen kennis bijgespijkerd, maar ook gewerkt aan teambuilding. Enorm tevreden over de organisatie van de Toolbox pubquiz en het resultaat. De medewerkers hebben het nog over deze Toolboxmeeting. De Toolbox pubquiz is op een leuke manier de puntjes op de ‘i’ zetten voor wat betreft veilig werken en teambuilding versterken. Een win-win situatie! De Toolbox pubquiz is, wat ons betreft, voor herhaling vatbaar!”

Debora van Zijl

Verkorte opleiding tot Schilder voor zij-instromers

ESF Duurzame Inzetbaarheid Houtverwerkende Industrie

“Wij hebben Savantis ervaren als een professionele partner die bij ons succesvol het project Duurzame Inzetbaarheid in de Houtverwerkende Industrie  heeft uitgevoerd.  De professionele wijze van werken gecombineerd met een praktische aanpak heeft ons verder geholpen inzicht te verkrijgen in het vraagstuk en het belang van Duurzame Inzetbaarheid. De projectmedewerkers hebben een goede aansluiting gevonden om met onze medewerkers te communiceren en wisten snel het vertrouwen te winnen hetgeen een prestatie is gezien de gevoeligheid van het onderwerp. Het heeft ons geholpen om concrete acties te ondernemen die de Duurzame Inzetbaarheid van onze medewerkers bevorderen.  Het onderwerp leeft binnen het bedrijf en we zien al de eerste resultaten onder onze medewerkers”

Training Proeven van Gastvrijheid als recept voor klantgericht samenwerken

Van Dam’s Kwastenfabriek over Duurzame inzetbaarheid

“In het kader van het project duurzame inzetbaarheid van personeel geïnitieerd door cao partijen hebben wij onze medewerking toegezegd om middels interviews met onze personeelsleden te onderzoeken of er binnen onze branche al aandacht wordt besteed aan duurzame inzetbaarheid en op welke wijze.

De pensioenleeftijd wordt verder opgetrokken en mensen moeten steeds langer werken. Het is belangrijk dat wij,  zowel werkgever als werknemer maatregelen nemen om het risico op vroegtijdig uitvallen te voorkomen. Dit is een verantwoordelijkheid voor zowel werkgever als werknemer. Bovendien wilden wij graag in dit project ook de “stem” laten horen van een relatief klein bedrijf.

Door deze opzet heb ik hele goede en open gesprekken kunnen voeren met mijn personeelsleden. Met behulp van de uitkomsten uit het rapport alsmede uit de nabespreking van het project met Paulien en Frank Huisman heb ik de knelpunten die in ons bedrijf spelen goed in beeld gekregen. Met de adviezen uit het rapport heb ik voldoende handvatten om nu knelpunten aan te pakken en nu en in de toekomst beleid te voeren op het gebied van duurzame inzetbaarheid.”

Piet van Erp