Samen met Savantis brengt Luva duurzame inzetbaarheid in kaart

Borstelfabriek Luva is deze zomer gestart met in kaart brengen van de duurzame inzetbaarheid (DI) van haar medewerkers. Het in kaart brengen van de inzetbaarheid gebeurt aan de hand van de IZI-tool van Savantis. Met deze tool krijgen werkgevers en werknemers inzicht in hun duurzame inzetbaarheid en ontvangen zij handvatten waarmee zij direct aan de slag kunnen gaan.

Luva is een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt eind 1700. Van generatie tot generatie is het familiebedrijf overgenomen. Nu anno 2020 staat Martin Luvink aan het roer. Het werken in de borstelfabriek zit Martin in het bloed. Ondanks alle ervaring zou Martin graag feedback ontvangen van zijn medewerkers. Hoe denken zijn medewerkers over zijn leiderschap? Is iedereen wel tevreden over de gang van zaken binnen de organisatie? En hoe kijken zijn medewerkers aan tegen hun duurzame inzetbaarheid? Zijn er zaken die zij wel met een onafhankelijke adviseur willen bespreken? Al deze vragen, in combinatie met de subsidie van het Europees Sociaal Fonds, gaven Martin de doorslag om deel te nemen aan een duurzaam inzetbaarheidstraject van Savantis

“ De ESF subsidie gaf ons de kans om “gratis” deel te nemen aan dit DI-traject. “
– Martin Luvink, directeur Luva

Het traject

In juli 2020 startte het DI-traject. Onze DI-adviseur Paulien Uhlenbeck begon met het interviewen van de 15 personeelsleden. Het bijzondere hieraan was dat ook de directie meedeed. Hierdoor gingen zij ook zelf aan de slag met hun eigen duurzame inzetbaarheid en ontstond er een beeld over de vragen. Tijdens de gesprekken ging Paulien dieper in op de onderwerpen van duurzame inzetbaarheid: kennis, vaardigheden, gezondheid, balans werk-privé en de werkmotivatie.

“Ik vond het fijn om eens uitgebreid mijn verhaal te doen aan een onafhankelijk adviseur “ Luva gaat aan de slag met duurzame inzetbaarheid
– werknemer

In deze gesprekken kwamen belangrijke verbeterpunten naar voren bij de werknemers. Zowel op persoonlijk- als bedrijfsniveau. Zo werd duidelijk dat het de hele dag staan in de fabriek bij sommige personeelsleden lichamelijk belastend is. Nadat alle 1e gesprekken gevoerd zijn, zijn er rapportages opgesteld. Zo ontvangt elke medewerker een persoonlijk rapport met een persoonlijk actieplan voor duurzame inzetbaarheid. Daarnaast ontvangt de directie een bedrijfsrapport met handvatten en tools om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid.

“Het werken met de IZI-tool biedt bedrijven en medewerkers concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Een kleine stap kan een heel positief effect hebben op je persoonlijke DI.

– Paulien Uhlenbeck, adviseur DI

Benieuwd welke stappen Luva nog meer ondernemen heeft naar aanleiding van dit DI-traject? Je leest hier meer over de vervolgstappen die genomen zijn.

Meer weten over de dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Lees hier meer over onze aanpak. Of neem contact op met Frank Huisman via f.huisman@savantis.nl of 088 080 88 42 voor meer informatie over deze dienstverlening. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu