Annhil Systeemplafonds zet de volgende stap naar een leven lang gezond werken

Vrijdag 6 maart 2020 was het zover! Savantis organiseerde voor alle werknemers van Annhil Systeemplafonds bv uit Hoogeveen, voornamelijk bestaande uit wand- en plafondmonteurs, een trainingsmiddag over fysieke belasting. Tijdens deze training stond het lichaam centraal. Houding, spieren, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en de belastbaarheid waren sleutelwoorden. Deelnemers leerden hoe ze op een relatief eenvoudige manier hun lichaam klachtenvrij kunnen houden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten.

Peter Rijfkogel, directeur-eigenaar van Artros Healthfocus, wist de deelnemers van begin tot eind met zijn enthousiasme te boeien. Door een goede afwisseling van kennis vergaren en zelf doen, konden de deelnemers een heel goed beeld krijgen van hun eigen fysieke situatie. En vooral ervaren hoe het beter kan!

Bewustwording creëren

Wat kan je lichaam aan? Voor hoe lang? En wat zijn de gevolgen van het te lang belasten? Stuk voor stuk vragen die van groot belang zijn voor gezond, veilig en met plezier blijven werken.
Peter heeft de groep bewust gemaakt van het belang van het onderwerp en de eigen verantwoordelijkheid van elke deelnemer onderstreept. Verder veel aandacht voor bestaande klachten van de deelnemers en tips en adviezen hoe verbetering kan worden bereikt. Daardoor was er een goede klik tussen de deelnemers en Peter en ervaarden ze direct hoe het beter kan!

Logische vervolgstap

Voor Annhil Systeemplafonds was deze stap een logisch vervolg op haar eerdere deelname aan het project Duurzame Inzetbaarheid sector Afbouw. Annemieke Couprie van Annhil Systeemplafonds; “We zijn vanuit onze deelname aan het project Duurzame Inzetbaarheid sector Afbouw destijds door Savantis bevestigt in ons beeld dat de fysieke aspecten van het werk, een belangrijk punt van aandacht en zorg voor ons zijn. Het werk in de wand- en plafondsector is zwaar en sommige werknemers gaven al aan dat zij fysiek klachten hebben. Het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ik vind dan ook dat het tot goed werkgeverschap behoort om onze werknemers te helpen daarbij. Werken aan de gezondheid is tenslotte een win-win situatie voor zowel werknemer als werkgever.”

Al met al kijkt Annhil Systeemplafonds terug op een geslaagde middag. Mede dankzij de dosis humor die Peter Rijfkogel weet in te brengen om het onderwerp op een ‘gezonde manier’ in perspectief te plaatsen. Daarnaast gaf de training bevestiging aan Annemieke dat het voor werkgevers belangrijk is om aandacht te schenken aan duurzame inzetbaarheid. Annemieke: “Ik ben opnieuw bevestigd in mijn beeld hoe belangrijk het is om als werkgever aandacht te geven aan onze mensen om hun te helpen duurzaam inzetbaar te blijven. Het initiatief van Savantis om een training door Artros Healthfocus te laten verzorgen, heeft mij daarbij geholpen. Daarnaast was het erg prettig dat Savantis mij kon helpen met subsidie vanuit de sector, waardoor de kosten voor ons beperkt konden blijven”.

Meer weten of interesse? Neem dan contact op met onze afdeling trainingen via: 0182 – 64 11 11
Tot december 2021 is het mogelijk voor bedrijven uit de sector Afbouw om nog te profiteren van ESF-subsidie op deze training.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu