Wand- en plafondbouw monteursMartijn Roefs (l) en Mark van Erp (r) van Bouwbedrijf NAS uit Geffen

“Als werkgever zou ik zeker investeren in de opleiding Plafond- en wandmonteur.”

 

Mark van Erp rondde ruim tien jaar geleden zijn opleiding Plafond- en wandmonteur af bij Savantis/NOA. Martijn Roefs deed dit zo’n twee jaar geleden. Beide heren zijn aan het woord over hoe ze deze opleiding hebben ervaren, en of ze er ook plezier van hebben in de praktijk.

Winst

“Wat mij betreft is dat laatste zeker zo,” zegt Martijn. “Je kunt het vak voor een deel wel leren door mee te lopen in de praktijk. Maar er is op die momenten niet genoeg tijd voor belangrijke onderwerpen zoals goede maatvoering en planning. En als je die dingen leert, werk je efficiënter en voorkom je fouten tijdens je werk. Dat levert uiteindelijk dus ook tijdwinst en betere kwaliteit op voor je werkgever.”

Investeren

Mark is het daarmee eens. “Als ik zelf werkgever was, zou ik ook investeren in deze opleiding voor mijn mensen. Het kost even tijd en wat geld, maar dat haal je er echt wel uit. Zeker nu je tegenwoordig de opleiding al binnen een jaar kunt halen. Toen ik het deed was dat nog twee jaar.”

Praktijk

Martijn vult aan: “Ik vond het fijn om op de opleidingsdagen even rust te nemen om belangrijke informatie te krijgen, die je op de bouw anders half of helemaal niet krijgt. Ik vond het theoriedeel daarbij erg meevallen. De opleiding was heel praktisch, en ik leer graag op die manier. Ik had er dan ook helemaal geen moeite mee om het direct te halen.”

Opfrissen

Mark: “Veranderingen gaan snel in de bouw. Bijvoorbeeld als het gaat om regelgeving over brandveiligheid en geluidseisen. Wat dat betreft kan het dan ook zeker geen kwaad om af en toe op herhaling te gaan. Zelf heb ik onlangs ook nog eens zo’n opfriscursus gedaan. Al met al kan ik de opleiding dus zeker aanraden.”

Opleiding Plafond- en wandmonteur

Opleiders: NOA en Savantis
Diploma: mbo niveau 2
Start: april 2022
Duur: 1 jaar
Doelgroep: bestaande monteurs, starters en zij-instromers.

Meer informatie

Op de pagina Opleiding Plafond en wandmonteur lees je meer over de inhoud van de opleiding.
Is je vraag nog niet beantwoord? Bel gerust met  Kees de Jong van De Vakopleiding via k.dejong@savantis.nl of 088 080 88 83.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven bij Savantis voor een intakegesprek.
Werkgevers kunnen gebruik maken van aantrekkelijke subsidies voor deze opleiding.