Alle kennis over stukadoren nu gebundeld in één vakboek

Het boek Stukadoortechnieken is volledig herzien

 

In de loop der jaren is het stukadoorsvak aan flinke veranderingen onderhevig geweest. Daarom heeft Savantis de afgelopen maanden hard gewerkt aan de herziening van het vakboek Stukadoortechnieken. Dit vakboek beschrijft de basis van het stukadoorsvak en is daarmee een leidraad voor aankomende én ervaren stukadoors. Het compleet herziene vakboek is nu te bestellen in de webshop van Savantis.

 Het werk van stukadoors is heel veelzijdig. Van het berapen en afwerken van een wand tot het herstellen van decoratief lijstwerk en het aanbrengen van thermische gevelisolatie. Het herziene vakboek Stukadoortechnieken bevat een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden waar een stukadoor mee te maken krijgt. Het gehele proces wordt in dit boek beschreven. Zo is er ook aandacht voor het werken met de juiste gereedschappen, hulpmiddelen en de voorbehandeling.

Bij de ontwikkeling van dit vakboek zijn zowel docenten als professionals uit de stukadoorsbranche betrokken geweest. De docenten en leermeesters bereiden de studenten voor op het uitoefenen van het vak. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomstige generatie stukadoors. Zij weten als geen ander welke kennis en vaardigheden nodig zijn om het vak uit te oefenen. Dankzij de inbreng van de professionals sluit het herziene vakboek naadloos aan bij de beroepspraktijk. Aan de hand van hun feedback is het boek aangepast en geactualiseerd. Daardoor is er een actueel naslagwerk tot stand gekomen. Het vakboek bevat praktische informatie en oplossingen voor veelvoorkomende problemen waarmee stukadoors hun werk nog beter kunnen uitvoeren.

Wat is er veranderd?

Het herziene vakboek Stukadoortechnieken is flink veranderd ten opzichte van de oude editie. Niet alleen is alle informatie geactualiseerd, er is ook veel informatie toegevoegd die niet in de vorige editie stond. Zo is het boek uitgebreid met decoratieve technieken zoals lijstwerk en ornamenten en wordt er dieper ingegaan op stukadoorswerk buiten. Verder is de indeling van het boek aangepast en zijn alle afbeeldingen gemoderniseerd.  In het herziene boek wordt eerst een indruk gegeven van het stukadoorsvak en de rijke geschiedenis ervan. Daarna staat in ieder hoofdstuk steeds een specifiek thema centraal, zoals gereedschappen, voorbehandelen, handmatig en mechanisch stukadoren.

Nu te bestellen

Het herziene vakboek Stukadoortechnieken is nu te bestellen in de webshop van Savantis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu