Savantis ondersteunt ROC’s met de opleiding Plafond- en Wandmontage

 

Volg een opleiding tot plafond- en wandmonteurHet was voor de ROC’s afgelopen jaren erg lastig om de opleiding Plafond- en Wandmontage uit te voeren. Er waren simpelweg onvoldoende studenten om volwaardige klassen te formeren. Stichting Savantis, dat zich inzet voor het behoud en de ontwikkeling van vakmanschap, heeft een vernieuwde (digitale) leermethode ontworpen om de opleiding nieuw leven in te blazen. In samenwerking met ROC KW1C en NOA Opleidingsbedrijf Afbouw te Rosmalen hebben de eerste studenten het traject dit studiejaar al succesvol afgerond.

 

Exclusieve online leermethode

Studenten die willen deelnemen aan deze opleiding worden in het nieuwe model toegevoegd aan klassen van een andere (bouw)opleiding waarin ze dezelfde basislessen zoals Nederlandse taal en rekenen volgen. De docenten en studenten worden door Savantis ondersteund met een exclusieve online leermethode met o.a. instructievideo’s, een vakdocent (op afstand) en 2 aanvullende praktijktrainingen van 5 dagen op een centraal gelegen locatie. De praktijktrainingen kunnen ook door werknemers worden gevolgd die niet de hele MBO-opleiding willen doen.

De nieuwe generatie

Bij het plafond- en wandbedrijf moet de student/werknemer voldoende praktijkervaring op kunnen doen. Daarbij wordt natuurlijk verwacht dat zij goed begeleid worden. Ook voor praktijkopleiders bij de bedrijven verzorgt Savantis daarom een intensieve training met als doel ervaring en kennis op de juiste manier over te kunnen brengen op de nieuwe generatie.

”Er kloppen veel schoolverlaters en werknemers bij ons aan die kenbaar maken graag deze opleiding te willen volgen, vaak omdat ze al kennis hebben gemaakt met plafond- en wandmontage bij een bedrijf. We denken dat dit een opleiding is met groeipotentie. We zien namelijk een flinke verschuiving van timmerwerkzaamheden naar gespecialiseerde plafond- en wandbedrijven die nu de afwerking van gebouwen verzorgen. Er is volop werk en veel vraag naar personeel” zegt Ronald van Driel, directeur Savantis.

ROC’s, (leer)bedrijven, studenten en (aspirant) praktijkopleiders kunnen contact opnemen met Savantis via telefoonnummer 0182 6411 11 of via: https://www.savantis.nl/vakmanschap-inzetbaarheid/langdurige-opleidingen/plafond-en-wandmontage/