Nieuws vanuit de Exameninstelling Savantis

Praktijkexamens / Proeven van Bekwaamheid

Op 21 april is een voorstel naar de scholen verzonden met betrekking tot de afname van de Proeve van Bekwaamheid binnen de RIVM richtlijnen. Het plannen van deze examens is mogelijk via het Examenplatform.

Examenplannen

De examenplannen voor de kwalificaties voor het cohort 2020-2021 zijn te downloaden van het Examenplatform. Voor de vroegere cohorten staan de examenplannen bij de examendocumenten per kwalificatie.

Bijstellen examens

De Exameninstelling is hard aan het werk om de examens voor komend jaar door te nemen en waar nodig bij te stellen. Voor de meerkeuze-examens Schilder en Gezel schilder wordt een aantal nieuwe items ontwikkeld.

De resultaten van de examens voor de keuzedelen wegen vanaf komend schooljaar mee in de slaag-/zakregeling. De Exameninstelling bekijkt daarom alle examens nogmaals kritisch en stelt bij waar nodig, of ontwikkelt nieuwe opdrachten.

Nieuwe examens

Voor het keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden, waarvoor het lesmateriaal reeds verkrijgbaar is, ontwikkelt de Exameninstelling ook het examen. Het examen wordt zonder extra kosten geleverd aan scholen die het lesmateriaal op de boekenlijst zetten. Na vaststelling door de toetsvaststellingscommissie medio juni leveren we het examen uit. Het examenplan is reeds op verzoek verkrijgbaar.

De Exameninstelling ontwikkelt komende maanden een examen voor de kwalificatie Leidinggevende team/afdeling/project. Het examen wordt vanaf komende schooljaar geleverd. Het examenplan is op verzoek verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu