Nieuws vanuit de Exameninstelling Savantis

Momenteel wordt hard gewerkt aan de jaarlijkse bijstelling van de examens. Dat geldt voor zowel de kwalificaties als de keuzedelen.

Vanaf 1 augustus tellen de keuzedelen mee voor het behalen van het diploma. We hebben daarom kritisch gekeken naar deze examens. Een aantal examens is inhoudelijk bijgesteld op grond van voortschrijdend inzicht.
De bijgestelde examens van de keuzedelen worden begin september uitgeleverd via de docentenomgeving in het digitale platform Studeo. Ook de examens van vorig schooljaar zijn daar nog te downloaden.

De bijgestelde examens van de kwalificaties worden vanaf 1 november geleverd via het Examenplatform Savantis. De examens voor de nieuwe crebo’s Schilder en Gezel schilder zijn al in mei en juni gebruikt. Aan de hand van de eerste bevindingen zijn de PvB’s in de zomer bijgesteld. We leveren het Draaiboek PvB zo spoedig mogelijk daarna uit, zodat de locaties de juiste materialen en middelen kunnen bestellen. Ook is er in de afgelopen maanden gewerkt aan de uitbreiding van het aantal items voor de meerkeuze-examens Schilder en Gezel schilder.

De Exameninstelling ontwikkelt momenteel het examen voor de kwalificatie Leidinggevende team/afdeling/project. Het examen bestaat uit een omschrijving van een afstudeerproject, waar de student, in overleg met de school, zelf invulling aan kan geven. Daarnaast zijn er opdrachten met betrekking tot communicatie en leidinggeven.

In augustus en september zijn er nog diverse momenten waarop de PvB in de sector Afbouw wordt afgenomen. Dit zijn uitgestelde examens van de periode mei-juni-juli. Omdat er met halve groepen wordt gewerkt, is een aantal examens doorgeschoven. Ook hebben enkele scholen bewust gekozen voor een latere datum, zodat er nog de mogelijkheid is om studenten extra te laten oefenen. De in juni en juli afgenomen examens zijn goed verlopen. Alle locaties voldeden aan de wettelijke regelingen. Wil je meer lezen over hoe de afgelopen Proeven van Bekwaamheid zijn verlopen in coronatijd? Marianne van de Exameninstelling beschrijft dit in haar nieuwste blog. Lees hier hoe de examenafname is gegaan . 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu