Nieuw lesmateriaal keuzedeel Duurzaam stukadoren

Het Klimaatakkoord heeft bepaald dat bestaande woningen verduurzaamd moeten worden voor 2030. Twintig jaar later, in 2050, moeten alle Nederlandse woningen CO2-neutraal zijn. Dit betekent dat iedereen in de afbouw te maken gaat krijgen met vernieuwingen en duurzame technieken.

In de sector Afbouw worden steeds meer initiatieven getoond om de sector te verduurzamen, zo ook het stukadoorsvak. Van het toepassen van milieubewuste technieken tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Bovendien is er in de opleiding tot stukadoor steeds meer aandacht voor verduurzaming.

Het lesmateriaal
Het lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaam stukadoren is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Mede door hun vakkennis is er lesmateriaal ontstaan dat aansluit op de beroepspraktijk. Het lesmateriaal biedt handvatten om ook als stukadoor een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de circulaire economie, waaraan het cradle to cradle principe ten grondslag ligt. Ook verduurzaming door het toepassen van thermische gevelisolatie en leemstuc worden in dit lesmateriaal behandeld. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Savantis voor mbo-studenten van de opleiding Gezel stukadoor, maar is ook interessant voor ervaren stukadoors die meer te weten willen komen over het onderwerp duurzaam stukadoren. Je kunt het boek inzien via onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu