Nieuw lesmateriaal keuzedeel Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden

Tijdens de tweede finaledag van WorldSkills Netherlands op 5 maart in Leeuwarden heeft Savantis het nieuwe lesmateriaal voor het keuzedeel Voorbereiden op beroepenwedstrijden gepresenteerd. Mbo docenten en studenten steken veel tijd in de voorbereiding op en deelname aan een beroepenwedstrijd. In 2018/2019 hebben ruim 15.000 deelnemers maar liefst 350.000 uur eraan besteed! Hoe fijn zou het zijn als deze voorbereiding en deelname meetellen als onderwijstijd, zowel voor de student als ook voor de docent? Met het lesmateriaal van dit keuzedeel kan dit nu.

Positief ontvangen

Docenten hebben enthousiast gereageerd. Enkele reacties waren: Fijn dat nu ook onze eigen tijd meetelt als onderwijstijd”. “Ik verwacht dat nu nog meer studenten deel gaan nemen aan beroepenwedstrijden”. Wauw, wat ziet dit er ontzettend gaaf uit! 

Het lesmateriaal

Het lesmateriaal voor het mbo keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden is ontwikkeld in afstemming met WorldSkills Netherlands. Het biedt structuur en houvast aan studenten om zich optimaal voor te bereiden op en deel te kunnen nemen aan beroepenwedstrijdenStudenten ontdekken hun drijfveren en wat ze goed en minder goed kunnen. Zij leren hoe zij hier op een actieve manier op in kunnen spelen en oefenen zowel hun vaktechnische als meer algemene vaardighedenBijvoorbeeld omgaan met tijdsdruk en zich presenteren. Al deze vaardigheden kunnen zij direct inzetten tijdens beroepenwedstrijden. Hiermee krijgen ze als starter ook een stevigere positie op de arbeidsmarkt. 

Het lesmateriaal van dit keuzedeel bevat ook gevarieerde praktijkopdrachten. Met deze opdrachten bereiden studenten zich gericht voor op beroepenwedstrijden. 

Voor welke studenten geschikt?

Het keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden is een generiek keuzedeel dat geschikt is voor studenten die meedoen aan een beroepenwedstrijd. Ook voor studenten die alleen deelnemen aan de voorrondes of uiteindelijk helemaal niet meedoen aan beroepenwedstrijden is het keuzedeel relevant.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed