Materiaal voor mbo keuzedelen ontwikkelen, hoe doe je dat?

Savantis ontwikkelt zowel lesmateriaal als examens voor mbo keuzedelen. Wil je weten hoe ons lesmateriaal tot stand komt? In deze blog lees je over ons proces en geven we je een paar tips rondom keuzedelen!

Hoe begint het?

Stel, je bent docent op een school en moet het mbo Keuzedeel K0210 Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit gaan verzorgen. Je hebt je ingelezen over het onderwerp en voelt je voorbereid. Om je te ondersteunen ben je op zoek naar lesmateriaal. Dus, je belt Savantis. Goede start! Wij voeren een klein marktonderzoek uit en zien het wel zitten om voor dit Keuzedeel materiaal te ontwikkelen.

De juiste bronnen en personen bij elkaar

Om tot gedegen materiaal te komen zoeken wij verschillende bronnen en personen bij elkaar. Super belangrijk, want samen weten we meer dan alleen. Jij bent als docent dé vraagbaak voor ons rondom uitvoerbaarheid en haalbaarheid. We benaderen een aantal docenten van andere scholen, en hebben zo een werkgroep. Ook schakelen we inhoudsdeskundigen in. In dit geval betrekken we zelfs verschillende collega’s, zodat zo veel mogelijk culturen op de juiste manier omschreven worden in dit keuzedeel!

Tip: zorg dus niet alleen voor het juiste bronmateriaal, maar ook voor de juiste inhoudsdeskundigen!

Ontwikkelen maar!

De onderwijskundigen starten met een brainstorm. Het keuzedeel zoals vastgesteld bij SBB biedt ons houvast voor de inhoud. Wij bedenken originele en eigentijdse opdrachten: iets leuks met Instagram? Of met WhatsApp? En we ordenen alle informatie logisch, zodat de theorie goed is opgebouwd. Over ons didactisch concept hoeven we niet na te denken, dat staat al als een huis!didactisch model keuzedelen

Tips:
• Ontwikkel je opdrachten? Geef zelf zo veel mogelijk soorten antwoorden op de vraag die je hebt gesteld. Zo ontdek je of je wel naar het juiste vraagt!
• Ontwikkel je theorie? Begin met het belangrijkste, en wijdt daarna steeds verder uit. Net als in een krantenartikel!

Tot op de webshop

We steken veel tijd in het ontwikkelen van vragen en opdrachten. Maar ook in het schrijven van theorie, feedback vragen en verwerken van feedback. Dat levert een goed product op. Bovendien is het door verschillende sectoren en scholen te gebruiken, daar zijn we trots op! Het mbo Keuzedeel K0210 Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit is bijvoorbeeld nu voor iedereen te bestellen op onze webshop!

Ben je geïnspireerd geraakt, en wil je zelf ontwikkelen? Lees dan ook eens onze blog over Co-creatie !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu