Nieuw lesmateriaal keuzedeel Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit

De wereld om ons heen wordt steeds internationaler. Privé, op de zaak, op school, overal in je omgeving heb je te maken met mensen uit verschillende culturen. Maar hoe ga je K0210 Keuzedeel internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteitmet al die culturen om? En hoe voorkom je miscommunicatie bij interculturele samenwerking? Savantis heeft nieuw lesmateriaal uitgegeven voor een keuzedeel over dit thema. Het lesmateriaal is ontwikkeld voor iedereen die meer wil weten over andere culturen en hoe je op een goede manier met cultuurverschillen om kunt gaan. Ook wordt in dit lesmateriaal uitgebreid beschreven hoe je succesvol een interculturele samenwerking aangaat.

Met het lesmateriaal voor het keuzedeel Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit krijgen lezers inzicht in diverse culturen. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden kunnen lezers de inhoud direct toepassen in de praktijk. Complexe, culturele verschillen worden eenvoudig en herkenbaar beschreven en afgebeeld. Ook is er aandacht voor het onderwerp culturele diversiteit op de werkvloer en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Mensen uit verschillende culturen en werelddelen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van dit materiaal. Daardoor is het lesmateriaal multicultureel verantwoord.

Het keuzedeel

Het mbo keuzedeel Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit (K0210) is een generiek keuzedeel dat geschikt is voor iedereen die te maken heeft met diverse culturen. Door de herkenbare voorbeelden is de lesstof goed te begrijpen. De praktijkopdrachten geven de studenten de gelegenheid om actief aan de slag te gaan met cultuur en cultuurverschillen. De studenten onderzoeken ook hun eigen cultuur en hun houding tegenover andere culturen. Daarnaast interviewt de student iemand uit een andere cultuur en denkt hij na over wat culturele diversiteit voor een organisatie kan betekenen.

Wil je het keuzedeel bekijken of direct bestellen? Dat kan via onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu