Jeanine Kool

“Het grootste leerpunt voor mij was om te gaan denken vanuit de student en docent”

Deze week vertelt onderwijskundige Jeanine Kool (24) over haar werk bij Savantis.

“Twee jaar geleden liep ik stage bij Savantis voor de master Onderwijswetenschappen bij de Universiteit Utrecht. Ik heb mij toen vooral gefocust op het ontwikkelen van lesmateriaal voor de opleiding Onderhoud- en Verbouwbedrijf. Het grootste leerpunt voor mij was om te gaan denken vanuit de student en docent. Theorie moet kort en krachtig zijn en opdrachten praktisch haalbaar. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om een cursus Examinering te volgen. Na afronding van mijn stage heb ik uiteindelijk een contract aangeboden gekregen. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik mij daarom op allerlei fronten kunnen ontwikkelen.”

Allrounder

“Eigenlijk ben je als onderwijskundige bij Savantis een beetje een ‘allrounder’. Er zijn namelijk zoveel verschillende projecten en werkzaamheden waar je je mee bezig mag houden. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van lesmateriaal, instructiefilmpjes en examens voor het mbo. Dit kan zowel voor vaktechnische gebieden zijn, zoals de opleiding Plafond- en Wandmontage, als voor generieke gebieden, zoals het keuzedeel Digitale Vaardigheden.

Je hebt daarnaast veel te maken met klantcontact via mail, telefoon én MS Teams. Je spreekt regelmatig docenten en contacten uit het bedrijfsleven over de online leeromgeving of het samenstellen van een maatwerkartikel. Daarnaast houd je je bezig met het organiseren van docentendagen. Dit zijn bijeenkomsten voor docenten van een bepaalde opleiding waarbij het lesmateriaal en/of examen van Savantis gebruikt wordt. Normaliter gaan wij ook persoonlijk naar scholen toe. Door corona kan dat helaas even niet.

Het is al met al een veelzijdige functie in een ontzettend leuk team. Een potje tafelvoetbal of Jenga is vaak de enige strijd die wij met elkaar aangaan. Ik ben er trots op om hier te werken en hoop dat nog vele jaren te doen.”

Savantis is er voor mensen en bedrijven die zich verder willen ontwikkelen en succesvol willen zijn in hun vak. Ieder mens verdient het om met plezier naar zijn werk te gaan. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Klik hier om de actuele vacatures te bekijken. 

 

Menu