Op 12 juni vond de feestelijke lancering van het vakboek Schildertechnieken plaats. Deze dag werd in samenwerking met Sigma Coatings georganiseerd in PPG Visitor Centre te Amsterdam.

Na maanden hard gewerkt te hebben, is het vakboek Schildertechnieken volledig herzien. Er is een up-to-date vakboek voor de professionals, docenten en aankomend schilders. Zowel docenten als professionals uit de schildersbranche hebben behoeften aan een up-to-date vakboek, zodat zij hun vak goed uit kunnen voeren.

OmQuizen tijden de boeklancering Schildertechnieken alle aanwezigen in spanning te houden, startte de middag met een interactieve quiz over schilderen en het vakboek Schildertechnieken. Vooral vragen over het boek leidden tot veel reacties. “Maar hoe moet ik nu weten hoeveel bladzijdes dat nieuwe boek heeft?” Niet alleen het aantal bladzijdes leidde tot veel reacties, ook het gewicht van het boek zorgde voor verbazing en hilariteit. “Weegt dat boek echt zo zwaar?” Gelukkig voor hen waren er ook vragen over het schildersvak, want deze vragen konden zij natuurlijk moeiteloos beantwoorden.

Na de interactieve quiz was daar het officiële moment: de boekpresentatie. In het bijzijn van vele docenten van de schilderscholen en professionals uit de schildersbranche werd het vakboek gepresenteerd. Projectleider Milou Antheunisse mocht de exemplaren uitreiken aan de voltallige redactie uit de schildersbranche en het beroepsonderwijs. Na de officiële presentatie was het geritsel van de bladzijdes hoorbaar. Alle aanwezigen hadden alleen nog maar oog voor het boek. In groepjes verzamelden zij zich om het boek om er rustig doorheen te bladeren.

Doorbladeren SchildertechniekenHet boek werd zeer positief ontvangen. Bedrijven uit de schildersbranche vinden het boek zeer geschikt voor hun personeel. “Het is een compleet naslagwerk dat onze medewerkers goed kunnen gebruiken.” Ook de professionals uit de schildersbranche beschouwen het boek als een vakboek dat van toegevoegde waarde is voor de branche. “Dit is een boek waar iedereen in de schildersbranche iets aan heeft.”

De aanwezige docenten waren ook erg enthousiast over het boek. Zij kijken er naar uit om zelf aan de slag te gaan met het boek, zodat zij actuele kennis over kunnen brengen aan hun leerlingen. “Dit boek vormt een goede basis voor de aankomende schilder. Ik heb er zin in om samen met de jongens met dit boek aan de slag te gaan.”

Een veelgehoorde reactie uit de zaal was: “Zo het is een heel mooi boek geworden, een hele verbetering met de oude editie.” De aanwezigen hadden ook veel oog voor de afbeeldingen in het boek. “Fijn dat er zoveel afbeeldingen in het boek staan, dat maakt het een stuk aantrekkelijker.” Daarnaast zagen aanwezigen kleine overeenkomsten met de oude editie van Schildertechnieken.

Met de herziening zijn de technieken van het schildersvak geactualiseerd, maar sommige processen zullen nooit veranderen. “Wat al goed is moet je niet veranderen. Je kan wel opnieuw vertellen hoe een boom groeit, maar dit proces verandert toch niet.”

Iedereen was het er unaniem over eens: Het boek ziet er prachtig uit!

Aansluitend konden de docenten en professionals uit de schildersbranche met elkaar netwerken. Het centrale gespreksonderwerp? Dat was natuurlijk het nieuwe vakboek Schildertechnieken.

 

Menu