In 2019 hebben wij ons ingezet voor de sector Afbouw met de Pilot Duurzame inzetbaarheid. Deze pilot was zo succesvol dat we er in 2020 een vervolg aan geven. Het succes vol de pilot is niet onopgemerkt gebleven. Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het succes opgemerkt. Zij schreven een mooi artikel over het traject Duurzame inzetbaarheid in de afbouw.

Afbouwbedrijven zetten stap vooruit

Afbouwbedrijven die aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid van personeel. Dat is de opbrengst van het tweejarige ESF-traject Duurzame inzetbaarheid van het opleidingsfonds Afbouw dat Savantis uitvoerde. Bij drie afbouwbedrijven staan alle neuzen nu dezelfde kant op. Hoe? Door veel tijd te steken in persoonlijke gesprekken.

‘Het  probleem bij afbouwbedrijven is dat ze niet beseffen dat er een probleem is’, vertelt ESF-projectleider Gerd Simons van Savantis, het kennisinstituut voor de afbouwsector. ‘De afbouw vraagt fysiek veel van medewerkers. Er zijn mensen met fysieke klachten die over vijf jaar niet meer het werk kunnen doen dat ze nu doen. Er zijn ook mensen met mentale klachten en met problemen om werk en privé te combineren. Als je als werkgever niets doet, is de kans op uitval groot.’

Lees hier het volledige artikel op de website van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu