U heeft gekozen voor Onderwijs → In de sector: Exameninstelling
Winkelmandje | 0 artikelen  € 0,-
Home Introductie Exameninstelling Nieuws
Bookmark and Share

Nieuwsbrief 41, juni 2015

09-06-2015

Er staan veel veranderingen op stapel in het mbo. Vanaf 1 augustus 2015 gaan de wettelijke taken van de kenniscentra over naar de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dat betekent dat vanaf die datum Savantis niet meer verantwoordelijk zal zijn voor de kwalificatiestructuur, het erkennen van leerbedrijven en de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming. Maar Savantis blijft actief. U leest erover in deze nieuwsbrief.

Vanaf komend schooljaar mogen scholen starten met de nieuwe kwalificatiedossiers. De nieuwe dossiers betekenen dat leermiddelen en examens moeten worden aangepast. Vanaf 1 augustus 2016 gaat de verplichting in om in te kopen bij een gecertificeerde examenleverancier of om de eigen toetsen extern te laten valideren. Wat dit allemaal betekent voor uw onderwijsinstelling als het gaat om de samenwerking met Savantis leest u in deze nieuwsbrief.

Mijn rol als hoofd Exameninstelling houdt per 1 augustus op. Ik ga mij toeleggen op advisering bij bedrijven en organisaties, onder meer op het gebied van bijscholing. Ik dank een ieder hartelijk voor het vertrouwen en de contacten in de afgelopen jaren.

Aad van der Star, hoofd Exameninstelling