U heeft gekozen voor Onderwijs → In de sector: Afbouw
Winkelmandje | 0 artikelen  € 0,-
Home Introductie Nieuws
Bookmark and Share

De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. wint Prijs Beste Leerbedrijf van Nederland 2014

09-03-2015

De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. is het Beste Leerbedrijf van Nederland 2014. De ambassadeur voor het mbo Cassandra Winkels reikte de prijs uit. Zij deed dat tijdens een feestelijke bijeenkomst op 9 maart bij Koninklijke IHC in Kinderdijk. Kenniscentrum Savantis droeg het winnende leerbedrijf voor en begeleidde het naar de finale.

De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. wint Prijs Beste Leerbedrijf van Nederland 2014Maatwerk is de rode draad bij de genomineerde bedrijven die de jury voor deze verkiezing bezocht – maatwerk dat resulteert in zelfbewuste, goed opgeleide vakmensen. De jury koos voor De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. omdat het leerbedrijf laat zien dat opleiden en succesvol ondernemen niet zonder elkaar kunnen. De winnaar geeft het techniekonderwijs nieuwe impulsen en toont als koploper in de markt een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Eigen bedrijfsschool

De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. bouwt de meest exclusieve superjachten ter wereld. Leren is een speerpunt. In samenwerking met ROC Friese Poort beheert het leerbedrijf sinds 2011 een eigen bedrijfsschool. De leerlingen zijn veertig uur per week op de werf aanwezig, waarbinnen ze twee dagdelen per week in het speciaal daarvoor ingerichte klaslokaal les krijgen van docenten van het ROC.

Negentiende verkiezing

Op 6 oktober 2014 won De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. de verkiezing Beste Leerbedrijf Savantis 2014. Vandaar dat Savantis het bedrijf nu voordroeg. De andere genomineerde bedrijven voor de Prijs Beste Leerbedrijf van Nederland 2014 waren Klink Nijland GWW Raalte uit Raalte, voorgedragen door Fundeon en Marc Bike Shop uit Amsterdam, voorgedragen door Innovam. De verkiezing van het beste leerbedrijf vond voor de negentiende keer plaats.

Michel den Boer van Wits Zuid

De Prijs Beste Praktijkopleider van Nederland 2014 ging naar Kees Smits van KPN International uit Den Haag, voorgedragen door ECABO. De andere genomineerden waren Freek Stoltenborgh van Giesbers Fotografie uit Duiven, voorgedragen door PMLF en Michel den Boer van Wits Zuid uit ’s-Hertogenbosch, net als het winnende leerbedrijf voorgedragen door Savantis. De beste praktijkopleider werd voor de zesde keer verkozen.

Vakmanschap behouden

De stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseerde het evenement in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De verkiezingen stimuleren leerbedrijven en praktijkopleiders om een visie op opleidingsbeleid uit te dragen. Mede daardoor blijft het vakmanschap voor de toekomst behouden.