U heeft gekozen voor Bedrijven → In de sector: Exameninstelling
Winkelmandje | 0 artikelen  € 0,-
Home Introductie Exameninstelling
Bookmark and Share

Internationale diplomawaardering

Volgde u een opleiding in het buitenland? Een diplomawaardering van het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) vertelt u wat die opleiding in Nederland waard is.

Een diplomawaardering helpt u bij het nemen van beslissingen over studie- en beroepskeuze. Ook kan deze dienen als hulpmiddel bij de inschrijving bij UWV WERKbedrijf, dat met zo'n diplomawaardering beter kan beoordelen voor welke banen u in aanmerking komt. Ook een werkgever kan aan de hand van een diplomawaardering bepalen of u voor een functie in aanmerking komt.

Een diplomawaardering beschrijft niet alle opleidingen die u heeft gevolgd, maar geeft een indicatie van één diploma. Dit is meestal het hoogste diploma dat u behaalde. Soms kan een specifieke vergelijking worden gemaakt met een Nederlandse opleiding. Soms is het alleen mogelijk om een niveau of een richting aan te geven omdat er te veel verschillen zijn tussen de onderwijssystemen.

Kijk voor meer informatie op www.idw.nl.

Certificaatsupplement

Wanneer u met een Nederlands mbo-diploma wilt gaan werken of studeren in het buitenland, kunt u gebruikmaken van een certificaatsupplement. Dat is een beschrijving in het Nederlands of Engels van een Nederlandse mbo-opleiding. Werkgevers en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland krijgen met deze informatie een goed beeld van uw opleiding en niveau. Zo vergroot u de kans op een juiste waardering.

Kijk voor meer informatie op www.nlnrp.nl/certificaatsupplement.html.