U heeft gekozen voor Bedrijven → In de sector: Exameninstelling
Winkelmandje | 0 artikelen  € 0,-
Home Introductie Exameninstelling
Bookmark and Share

Exameninstelling

De Exameninstelling Savantis ontwikkelt onder meer examens voor het reguliere onderwijs. De examens betreffen zowel het kennisdeel van de opleiding als de praktijk.

Het praktijkexamen wordt afgenomen in een vakcentrum

Sector Schilderen en Onderhoud en sector Afbouw

Voor deze sectoren ontwikkelen wij toetsinstrumenten die alle ROC’s en een aantal vmbo-scholen gebruiken. Binnen deze sectoren verzorgen we als dienst naar de onderwijsinstellingen ook de afname van de Proeve van Bekwaamheid. Deze wordt afgenomen in een door de Exameninstelling Savantis goedgekeurde examenlocatie, waardoor de omstandigheden landelijk gelijk zijn. Doordat de examinering is gebaseerd op de kwalificatiestructuur en wordt afgenomen onder gelijke condities, hebben werkgevers de garantie dat de kwaliteit van het diploma overal hetzelfde is.

Sector RPC

Voor deze sector leveren we producten voor de opleidingen Sign, niveau 2, 3 en 4. Op offertebasis is het mogelijk om ook voor andere opleidingen binnen de sector toetsen te ontwikkelen.

Sector Schoonmaak en Glazenwassen

Voor deze sector leveren we producten en indien gewenst diensten voor de opleidingen op niveau 1 en 2.

Kwaliteitsborging

De Exameninstelling Savantis is een stichting. Wij opereren onafhankelijk, al werken we zowel bij het ontwikkelen van toetsinstrumenten als bij het afnemen van examens nauw samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Om de kwaliteit te kunnen garanderen zijn wij onder meer ISO-gecertificeerd.
De Inspectie heeft in 2010 al onze producten onder de loep genomen en deze positief beoordeeld. In 2014 worden de producten opnieuw beoordeeld. In 2013 treedt het keurmerk Examenleverancier in werking. De Exameninstelling wordt door Kiwa beoordeeld op proces, product en dienst. Leidraad zijn de standaarden van de Inspectie. Bij een positieve beoordeling ontvangt de Exameninstelling het keurmerk.

Overig aanbod

De Exameninstelling verzorgt op aanvraag ook examinatorentrainingen voor de sectoren RPC en Schoonmaak en Glazenwassen. Naast de levering van producten en diensten aan het reguliere onderwijs, ontwikkelt de Exameninstelling examens voor branchetrainingen.

.